Wat maak ik?

Ik gebruik hoofdzakelijk donkere, wat grovere klei. Dit is een klei waarmee je mooi sober en robuust keramiek kunt maken. 

Stoken
De stukken worden eerst in een keramiekoven gebakken op 950 graden Celcius (eerste stook). Daarna glazuur ik het met voedselveilige glazuur en wordt het opnieuw gebakken (glazuurstook), maar dan op circa 1025 graden Celcius. En dan het spannendste moment (iedere keer weer 😊): Het openen van de oven om het resultaat te zien! Want geen stook is hetzelfde en nog steeds zit er wel eens 'pottenbakkersverdriet' tussen, maar óók bijzondere nieuwe resultaten en dát maakt deze hobby nu zo ontzettend leuk!

Ik heb de standaard artikelen vaak op voorraad, maar ik maak ook erg graag nieuwe producten! Dus schroom niet en vraag als je iets nieuws voor jouw koffie- of theemoment zoekt!


 

 

 


    Koffie en Thee Potterij
    K.E.R.A.M.I.E.K